Dreumes enZo : Bamboo garens


maandag 13 april 2015

De eerste berichten kwamen tijdens de beurzen vorig jaar al. Bamboo heeft ook eindelijk zijn entree gemaakt in babyproducten. Heel fijn, want babyspullen gemaakt van bamboe hebben een paar fijne eigenschappen. Beter als die van katoen. Bij Dreumes enZo hebben we inmiddels de eerste producten ontvangen. En die zijn prachtig en heerlijk zacht.
 

Meer over bamboo garens
Bamboe kennen we allemaal als de grote stengels die panda beren eten. Maar deze stengels hebben meer goede eigenschappen die terugkomen in bamboe viscose. Dit is de vezel die er van gemaakt word. Deze bamboe vezel is mooi rond, je voelt dan ook duidelijk het verschil met de gewone bekende katoenen vezel. Bamboe materialen zijn dan ook zachter. Daarnaast hebben bamboe vezels een betere isolatie. Bij koud weer houden zij de warmte beter vast, bij warm weer zullen ze de warmte beter ventileren, waardoor het materiaal frisser aanvoelt.
Bamboe absorbeert vocht maar liefst 3x beter als gewoon katoen en voert dit ook weer sneller af, waardoor de stof snel droogt. Daarnaast is het hypoallergeen want insecticiden en pesticiden zijn bij de groei niet nodig en blijven dus ook niet ongewenst achter op jouw baby textiel. Meer informatie over bamboo vind je hier. Wist je dat sommige bamboe soorten wel een meter per dag kunnen groeien?

Bamboo Wiegdekens
Little Naturals by Jollein brengt de collectie van bamboo wiegdekens uit. Een fijne zachte gebreide collectie van wiegdekentjes en ledikantdekens. De dekentjes hebben een ajour gebreid patroon en zijn echt superzacht en ondanks het wollige uiterlijk. Voelt dit dekentje toch heel fris en katoen achtig aan. De wiegdekens komen in de kleur roze, wit en grijs en zijn verkrijgbaar vanaf € 32,95 voor de afmeting 75x100 en € 47,95 voor een grotere ledikantversie van 100x150 cm. De bamboo wiegdekentjes zijn prachtig verpakt in kartonnen doosjes en zijn zo ook nog eens leuk als kraamcadeau.

Bamboo hydrofiel luiers
Ook de collectie hydrofiele luiers is uitgebreid met een bamboe rayon vezel variant. Zeker voor hydrofiele luiers en doeken heeft bamboe vele goede eigenschappen. Omdat bamboe tot wel 3 keer meer vocht opneemt als gewoon katoen is dit natuurlijk een zeer welkome bijkomstigheid. Hydrofiel luiers worden immers gebruikt als baby handdoek. En dat ze snel droog zijn is voor de kersverse moeders alleen maar een heel fijn extraatje. De eerste hydrofiel luiers zijn reeds bij ons aangekomen in de populaire kleur mintgroen. Ook deze doeken zijn verpakt in mooie kartonnen doosjes. En verkrijgbaar vanaf € 22.95.
 

Lees meer
terug
 
5% Promo code
5% korting op een Moederdag cadeau bij YourSurprise.nl
Gebruik deze code: ACTIES5YS
Aangeboden door:

YourSurprise.nl


Meer Acties & Kortingen